Ринок IT: боротьба за веб-розробників і зарплата більша, ніж за кордоном

Ринок IT: боротьба за веб-розробників і зарплата більша, ніж за кордоном

Навіть у часи традиційного спаду в травні-червні та січні-лютому, кількість вакансій було достатньою, в інші періоди галузь демонструвала стабільність, а в останні місяці - стійкий позитивний тренд.

Що стосується резюме в сфері , їх динаміка відповідає загальному тренду ринку праці - традиційні спади на травневі свята і перед новим роком, січневий сплеск і бізнес-сезони в жовтні-листопаді і лютому-березні цього року.

Якщо говорити про структуру вакансій, за останні два роки лідери ті самі. Посилилася конкуренція за фахівців у сфері веб-розробки та дизайну, але меншим попитом почало користуватися системне адміністрування і тестування.

Фахівці відреагували на тренд і збільшили свою активність у сфері веб-розробки. Судячи з негативної динаміки системних адміністраторів, можливо, саме вони вирішили перейти в програмісти. Стабільність процентної частки резюме демонструють дизайнери і IТ-директори.

Підводячи підсумок аналізу сегменту ринку праці у сфері , можна сказати, що він демонструє стабільну позитивну динаміку. Звичайно, як і на кожному ринку, є приклади успішного росту і невдалого стартапа, криза внесла свої корективи в мотиваційні програми і бажання роботодавців перекуповувати дорогих фахівців. Тим не менш, важливим трендом можна вважати, що в топ-5 найбільш високооплачуваних вакансій місяці вперше за багато років заробітна плата, що пропонована львівським роботодавцем програмісту, «перемогла» закордонні пропозиції щодо зарплати.


http://blog.rabota.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад