За музичним смаком людини можна визначити тип її мислення

«Виявляється, фанати Sex Pistols відрізняються зібраністю, а любителі групи Queen, швидше за все, більш чутливо реагують на емоції інших людей», - пише в замітці журналіст Нік Кларк. Дослідники умовно розміщують всіх людей між двома крайнощами - «систематизаторами» (тими, хто любить аналізувати правила і закономірності) і «емпатами» (тими, хто приділяє головну увагу емоціям інших людей і реагує на них). Конкретне місце людини на цій шкалі можна визначити за її музичним смаком. «В цілому емпати воліють спокійну музику: ритм-енд-блюз, софт-рок і "непретензійну", як висловилися дослідники, музику типу фолку, а також сучасну музику, в тому числі електронну музику і євро-поп. Їх зазвичай привертають задумливі мелодії, сумні або похмурі пісні, а також емоційно глибокі твори», - повідомляється у виданні. Дослідники навели кілька прикладів: Come Away with Me Нори Джонс і Crazy Little Thing Called Love групи Queen.
«Систематизаторів» приваблюють важкий метал і панк-рок, енергійні, складні та інтелектуально-змістовні мелодії. Ймовірно, їм до душі Enter Sandman гурту Metallica, God Save the Queen групи Sex Pistols або Концерт до мажор Вівальді. 
Стаття називається «Музичні переваги пов'язані зі стилем когнітивного мислення», її опублікував науковий журнал Plos One.

http://viknaodessa.od.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад