Як робота в офісі позначається на психологічному стані

Мало хто здогадується, що офісні будні приносять мало не більшу шкоду, ніж, наприклад, праця вантажників. Малорухлива робота може призвести до таких сюрпризів, як ожиріння, проблеми серцево-судинної системи, неприємності з суглобами і багатьох іншим захворюванням. Тепер стало відомо, що на психологічному стані сидячий спосіб життя теж позначається.
Дослідники з групи, очолюваної Мішель Кілпатрик з Університету Тасманії, провели експеримент, в якому обчислювали взаємозв’язок між часом, проведеним сидячи, і виникненням стану пригніченості. Для цього було залучено 3367 учасників, які оцінили свій психологічний стан (симптоми тривожності, депресії) за останні 4 тижні. Також вони дали оцінку своєї фізичної активності.
Після обробки результатів стало очевидно, що існує зв’язок між сидячим способом життя і емоційним станом. Ті респонденти, які проводили більше 6 годин на день сидячи, сильніше відчували тривогу і стрес, ніж ті, хто сидів на роботі не більше 3 годин. Також була помічена різниця в результатах жінок і чоловіків – жінки виявилися більш схильні до погіршення психологічного самопочуття через щоденне сидіння.
Примітно, що випробувані, які після проведеного сидячи шестигодинного робочого дня вели активний спосіб життя і відвідували тренажерний зал, показали ті самі результати, що й інші учасники експерименту.
Це означає, що шкоду психологічному здоров’ю приносить саме тривалий період, проведений в нерухомості, а не відсутність фізичних навантажень.

http://03info.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад