Українці часто відмовляються від співбесіди

30% відмовляють компаніям, до яких вони не проявляли інтерес. І тільки в 8% випадків шукачі в кожній співбесіді бачать можливість знайти роботу, повідомили в hh.ua.
Найчастіше шукачі пояснюють свою відмову тим, що вже знайшли роботу - таких 29% опитаних. Ще 17% роблять вибір на користь компанії, яка дає шанс працевлаштуватися на більш цікаву посаду. Кожному десятому не підходить час, призначений рекрутером. А третина відібраних кандидатів взагалі не обтяжують себе поясненнями.
Тільки 16% роботодавців майже ніколи не стикалися з проханнями шукачів перенести дату і час співбесіди. 35% рекрутерів зазначили, що кожен десятий претендент на посаду просить призначити інший час. 30% чують подібні прохання рідше одного з десяти випадків. А для 15% рекрутерів кожен п'ятий дзвінок шукачеві закінчується пошуком компромісу з приводу дати і часу інтерв'ю.
Проте варто зазначити, що зростання конкуренції на ринку праці і, як наслідок, збільшення термінів пошуку роботи призвели до того, що потенційні працівники менше перебирають пропозиціями. Кожен четвертий рекрутер зауважує зниження кількості відмов пройти співбесіду. Шукачі почали також більше проявляти активність: кількість відгуків на одну вакансію за рік збільшилася удвічі.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного дослідницьким центром міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні 2014 року. В опитуванні взяли участь 215 респондентів.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад