Вчені назвали найкращі професії для розвитку пам'яті та мислення

У ході дослідження були оцінені пам'ять, швидкість мислення та загальні когнітивні здібності добровольців. Також вчені проаналізували рід їх діяльності.
Під роботою з високим рівнем складності автори мають на увазі аналіз і синтез даних, інструктаж, ведення переговорів або керівництво, тоді як менш складна робота пов'язана з копіюванням або порівнянням даних, введенням в курс справи або допомогою іншим. Професії з високим рівнем комплексної роботи з людьми - це адвокати, соціальні працівники, хірурги і співробітники служби умовно-дострокового звільнення, а з більш низьким рівнем складності роботи з людьми - робітники заводу, художники і виробники килимів. Професії з високим рівнем комплексної роботи з даними - це, наприклад, архітектор, інженер-будівельник, дизайнер і музикант, а з більш низьким рівнем складності роботи з даними - робітник-будівельник, телефонний оператор і офіціант.
Результати тестування виявили, що учасники дослідження, що мали комплексну професію, пов'язану як з обробкою даних, так і з роботою з людьми (наприклад, вчителі та менеджери), набрали найбільшу кількість балів у завданнях на увагу, пам'ять і швидкість мислення. Отримані результати виявилися такими ж, якими вони були, коли їм було по 11 років (згідно з результатами тесту IQ).

www.medportal.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад