Рекордна кількість українців хоче працювати в Польщі

Як передає Капітал, про це свідчать дані Міністерства праці Польщі. Співробітник міністерства Марчін Вятрув назвав головною причиною зростаючого попиту на працевлаштування українців у Польщі кращу економічну ситуацію в країні, що стимулює працевлаштування нових людей.
"Зростання кількості заявок на працевлаштування ми фіксуємо з середини 2013 року (тобто ще перед Євромайданом), що, серед іншого, викликане кращою економічною кон'юнктурою і поліпшенням ситуації на ринку праці", - зазначив він. "Варто, однак, припустити, що якщо б не події в Україні та різке погіршення ситуації в цій країні, то приплив працівників не був би таким великим", - додав представник міністерства.
Попередній рекорд за кількістю зареєстрованих для українців заявок був зафіксований в 2011 році, коли для громадян України було оформлено майже 240 тис. документів на роботу.
За даними польського міністерства, кількість заявок на працевлаштування громадян інших п'яти країн, які так само, як українці, можуть працювати в Польщі за спрощеною системою, за перші 9 місяців поточного року в річному численні зменшилася на 16,5%.

www.capital.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад