Лідерські якості розвиваються, а не даються з народження

Учені з Університету Іллінойсу проводили 15-тижневі курси, закінчивши які, учасники могли стати лідерами, розповідає Psych Central.
Через 15 тижнів люди, котрі відвідували курси, повідомили про позитивні результати стосовно трьох важливих компонентів лідерства: самооцінки, або впевненості у своїй здатності керувати, навичок і мотивації. Дослідники стверджують: шлях до лідерства складається з трьох основних ступенів - готовності, бажання і здібності. Людина не може перейти на наступний щабель, минувши якийсь з попередніх.
Спочатку студенти готові дізнатися про те, як стати лідерами, потім вони хочуть опанувати необхідними навичками, і, нарешті, вони здатні стати лідерами, тому що у них є навички і мотивація. Навіть якщо учасники не впевнені в своїх лідерських здібностях, за 15 тижнів все одно наступають значні поліпшення. Під час занять студенти виконують 10-12 тестів на оцінку ефективності бути керівником, щоб визначити свої сильні та слабкі сторони. Вчені вважають: керівна позиція автоматично робить людину лідером. Лідерство народжується тільки в процесі взаємодії з іншими людьми.

www.delo.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад