Обід в офісі спричиняє ожиріння

В офісах багатьох компаній можна побачити одну і ту саму картину: співробітники, які схилилися над екраном монітора жують бутерброд або принесений з дому обід. І хоча перекус на робочому місці може здатися досить зручним і нешкідливим, експерти кажуть, що справа йде з точністю до навпаки.
За словами дослідників, люди, які регулярно їдять на своїх робочих місцях або в офісі не тільки частіше страждають на ожиріння, а й отримують набагато менше вітамінів і мають більш високий рівень холестерину в крові. Такі результати нового дослідження, яке було присвячене зв'язку між станом здоров'я та прийомами їжі поза домом.
У п'ятирічному дослідженні взяли участь 8314 осіб, за здоров'ям і прийомами їжі яких пильно стежили вчені.
"Ми виявили, що учасники, які їли шість або більше разів на тиждень поза домом, мали вищий індекс маси тіла і більш низькі концентрації ліпопротеїнів високої щільності - молекул, що знижують рівень холестерину в крові, - розповів про отримані даних провідний автор дослідження, Ашима Кант (Ashima Kant) в інтерв'ю виданню The Sunday Times. - В їх організмі також були виявлені більш низькі концентрації поживних речовин, у тому числі вітамінів С і Е. Цей ефект був більш виражений у жінок і у учасників дослідження старше 50 років".
Вчені зазначили, що результати їх дослідження були справедливі щодо всіх прийомів їжі поза домом, незалежно від того, чи вживали співробітники страви з ресторанів швидкого харчування або робили вибір на користь більш здорової їжі.
Дослідники додали, що ожиріння стає однією з найсерйозніших проблем в Великобританії: від збільшення маси тіла страждають 24,4% чоловіків і 25% жінок. Згідно з даними Державної служби охорони здоров'я (NHS) Великобританії, загалом близько 64% дорослих британців мають проблему надмірної ваги або ожиріння.

www.fedpost.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад