95% "білих комірців" прикрашають своє робоче місце

Більшість співробітників українських компаній (81%) мають можливість облаштовувати свій робочий стіл. А більше половини (53%) мають доступ до облаштування всіх без винятку офісних приміщень. Ще 40% впливають на те, як виглядатиме кухня. У кожній п'ятій компанії співробітники можуть внести коригування в інтер'єр кімнати відпочинку. 16% опитаних заявили, що можуть долучатися до облаштування конференц-залу. Не допущені до декорування та облаштування офісу тільки 3% респондентів.
У кожній п'ятій компанії немає жодних обмежень з боку керівництва з оформлення робочих місць співробітників. А ось в 12% випадків робочі місця повинні суворо відповідати корпоративним стандартам. Але все ж більшість роботодавців (61%) дають можливість співробітникам проявити політ фантазії: співробітникам дозволяється робити все, що не виходить за рамки пристойності. Ще в 6% українських компаній при оформленні особистого простору співробітники дотримуються дизайнерської концепції офісу.
Красиве робоче місце допомагає впорядкувати думки та налаштуватися на робочу хвилю лише кожному десятому співробітнику. Кожному другому важливий затишок і тепла атмосфера на роботі. Ще трохи менше третини опитаних вважають, що це їх надихає (32%) або допомагає проявити свою індивідуальність (30%). Для чверті наявність додаткових деталей на робочому столі є способом відволіктися (26%) або заспокоїтися (24%).
Крім того, саме посада в чомусь визначає мотивацію при оформленні робочого столу. Наприклад, ТОП-менеджери та директори вважають, що, в першу чергу, важливо проявляти свою індивідуальність. Менеджери середньої ланки таким способом створюють затишок, шукають натхнення або відволікаються від роботи. А ось третина лінійних фахівців вказали, що особисті речі на столі допомагають їм заспокоїтися.
Для оформлення робочого місця більшість опитаних використовують сувеніри та статуетки (45%). Ще третина білих комірців виявилися любителями квітів, а кожен п'ятий прикрашає своє робоче місце книгами і довідниками. 17% радують фотографії рідних і близьких. 15% виставляють на загальний огляд нагороди і грамоти, а також милуються картинами. Примітно, що ТОП-менеджери "хваляться" нагородами більше (26%) і більше цінують картини (21%).
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2014 року. В опитуванні взяли участь 215 респондентів.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад