Ситуація на ринку праці України в серпні погіршилася

У серпні найбільш активно роботодавці розміщували вакансії в Івано-Франківську, Рівному, Чернігові, Вінниці, Закарпаття. Тут у порівнянні з попереднім місяцем було на 10-15% вакансій більше. В регіонах-лідерах за кількістю вакансій динаміка негативна. У порівнянні з липнем в Києві було на 5% менше вакансій, в Харкові - на 9%, в Одесі та Дніпропетровську - на 13% менше. І лише Львів, як і всі західні регіони, демонструє стабільну позитивну динаміку: цього місяця вакансій було на 2% більше, ніж у попередньому.
Окремо варто згадати Донецьку та Луганську область, де число пропозицій скоротилося до мізерного. Так, в Луганській області пропонували в 6-7 разів менше робочих місць, ніж на початку року. Причому більшість з них - це пропозиції роботи з переїздом, віддаленої роботи, зайнятості у сфері телемаркетингу. У зв'язку із загостренням ситуації компанії не зацікавлені набирати персонал навіть в умовно спокійних містах цих областей.
У серпні найбільш активно пропонували вакансії робочим. Саме в цій сфері спостерігалася найвища позитивна динаміка. Збільшення кількості вакансій спостерігалося також в банківській сфері, в сфері освіти; більше вакансій пропонували в категорії "домашній персонал", в автомобільному бізнесі та у сфері будівництва. Однак позитивна динаміка в цих профсферах перебувала на рівні 3-5%. Найнижча активність роботодавців, порівняно з минулим місяцем, спостерігалася в медицині і фармацевтиці, страхуванні, закупівлях, управлінні персоналом.
А ось активність шукачів в серпні не сильно залежала від профсфери - динаміка розміщення резюме практично по всіх профсферах перебуває на середньому рівні.
У Києві, як і в попередні місяці, найбільшу кількість високооплачуваних вакансій пропонували програмістам та іншим фахівцям у сфері інформаційних технологій. Однак ситуація збільшилася кількість пропозицій для офісних фахівців і керівників. У регіонах, як і в столиці, лідерами є програмісти. Оскільки на ринку фактично відсутній Донецьк, впевнені лідерські позиції зайняв Дніпропетровськ - саме тут пропонують більшість "топових" вакансій.

www.segodnya.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад