72% офісних працівників не можуть працювати через новини

Новини постійно відволікають від роботи 72% опитаних, а кожен десятий втратив роботу через останні події. Про це говорить нове дослідження Міжнародного кадрового портала HeadHunter Україна.
90% офісних співробітників відчули вплив останніх подій на свою роботу: майже всім працювати стало складніше. Кожен десятий втратив роботу унаслідок останніх подій у країні та економічної нестабільності. І тільки 4% говорять про те, що продуктивність зросла: адже робота - кращий спосіб відволіктися від потрясінь.
При цьому рівень тривожності і включеності в події по країні приблизно рівний. Мешканці і східних, і центральних, і західних, і південних регіонів в рівній мірі не можуть зосередитися на роботі через новини. Менше, ніж інші, переживають з приводу соціальних потрясінь працівники агросфери та сфери інформаційних технологій (тільки 84% відзначили зміни в роботі), а більше за інших - медики і фахівці будівельної сфери (95%).
Навіть незважаючи на труднощі, більшість все ж навчилося жити і навіть нормально працювати в умовах постійного стресу. Тільки 6% опитаних не змогли впоратися зі стресом до кінця. Найскладніше справлятися зі стресом жителям західних областей (11%) і Криму (15%).
Найпопулярніші способи "повернутися в лад" - вимкнути новини та спробувати максимально зосередиться на роботі (26%), або навчитися поєднувати роботу і прочитання новин (29%). А ось страх бути звільненим мотивує тільки 4% опитаних.
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в квітні 2014 року. В опитуванні брали участь 1389 респондентів з різних регіонів України.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад