Ясність розуму в старості залежить від вибору професії

Проведене дослідження продемонструвало, що ясність розуму в похилому віці зберігається у людей, які займали посади, що вимагають вирішення нестандартних завдань.
Автори дослідження протестували пам'ять у 4182 осіб, що представляють різні професії, передає Meddaily. Кожен з учасників експерименту пропрацював на одному місці не менше 10 років і незадовго до тестування вийшов на пенсію.
Кращі результати показали представники професій, пов'язаних з розумовою діяльністю і прийняттям нестандартних рішень. При цьому залежність ментального статусу від статусу соціального чи фінансового благополуччя виявлено не була.
До "топ-5" професій, представники яких продемонстрували найкращі результати тестування, увійшли авіадиспетчери, медики, фінансові аналітики, вчені, а також викладачі.
Учені не раз говорили про те, що соціальна активність дозволяє літнім людям зберегти здоров'я, в тому числі, психічне. З цієї причини лікарі радять після виходу на пенсію розпочати пошуки нової роботи або знайти собі серйозне захоплення, щоб не знижувати рівень активності.

www.rosbalt.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад