Про роботу за кордоном мріє майже кожен другий "білий комірець"

Частіше за інших іноземним дипломом володіють фахівці сфери консалтингу (кожен п'ятий) та маркетингу (кожен десятий). Рідше за інших закордонну освіту отримують працівники торгівлі та сфери будівництва.
Порівняно високий відсоток тих, хто навчався за кордоном, і серед ТОП-менеджерів, так що іноземний диплом якщо навіть не гарантує успішну кар'єру, то робить її більш ймовірною.
Навчатися українська молодь воліє в університетах Росії, Великобританії та США. Найчастіше можна зустріти випускника російського вишу з дипломом одного з московських університетів, рідше - Санкт-Петербурзького державного університету або ж випускника військового училища. При цьому їх зарплатні очікування будуть не дуже відрізнятиметься від того, що хотіли б отримувати випускники Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Київського політехнічного інституту (КПІ) або ж "Києво-Могилянської Академії". А це близько 13-15 тис. грн.
На другому місці за популярністю серед українських працівників вищі навчальні заклади Великобританії. Особливим попитом користуються Брістольський, Кембриджський і Лондонський університети. Працівник, який отримав диплом у Великобританії, значно вище оцінює свої професійні навички і погодиться працювати в середньому за 170% від зарплати випускника українського ВНЗ.
Третю позицію займають США. Саме там отримував вищу освіту один з двох сотень працівників. Варто зазначити, що українці побували в безлічі американських вишів і можуть здивувати роботодавця найрізноманітнішими дипломами ("The University of Scranton", "University of Arkansas", "University of Dublin", "University of South Florida", "Boston University" та ін) . А ось розраховують "американські" професіонали як на зарплату в районі 5 тис. грн., так і багаторазово вище.
Польща також популярна серед українських працівників і добре відома Вроцлавським політехнічним інститутом, Університетом ім. Адама Міцкевича, Варшавським університетом та Вищою школою бізнесу. Зарплатні очікування володарів польських дипломів в середньому значно нижче, ніж зарплатні очікування українських працівників у цілому, і знаходяться в районі 10 тис. грн.
П'яту позицію в рейтингу займає Німеччина. Випускники німецьких вишів очікують отримувати зарплату в середньому на рівні 15 тис. грн.
До десятки країн, де найчастіше отримують освіту українські працівники, також увійшли Франція, Білорусь, Канада, Італія та Австралія.
Крім цього, зустрічаються і ті, хто може продемонструвати дипломи вищих навчальних закладів Узбекистану, Нідерландів, Швеції, Чехії і навіть Швейцарії.
Дані були отримані в результаті аналізу бази резюме та опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в лютому 2014 року. В опитуванні брали участь 11 406 респондентів з різних регіонів України.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад