Діти з неблагополучних сімей виростають успішними кар'єристами

У дитинстві людина вчиться навичкам спілкування, розв'язання конфліктів.
Люди, які виросли в неблагополучних сім'ях, у дорослому житті часто стають успішними кар'єристами. Одна жінка, що працює театральним агентом, була старшою дитиною з трьох дітей у сім'ї. Її мати була актрисою і майже не приділяла дітям уваги, а батько пиячив. Дівчинка дбала про молодших братів. У 18 років вона почала працювати секретарем у театральному агентстві. Там вона побачила, що актори театру потребують її допомоги так само, як потребували її брати, і вирішила, що допомагати їм - найкраща для неї робота. Вона відмінно розуміла потреби цих людей, виконували їх капризи, оскільки вони були схожі на її власну сім'ю.
Але іноді пережитий у дитинстві досвід навпаки заважає кар'єрі. Часом люди без видимих причин починають заздрити колегам, злитися на них або, навпаки, відчувати до них симпатію. Це може бути пов'язано з пригніченими емоціями з минулого. Наприклад, товариш по службі може викликати ревнощі, яку дитина колись відчувала до братів чи сестер, а начальник може стати для працівника ідеалізованою копією батька, стверджують психологи.
Один консультант у сфері IT розповів, що його батько, який зробив успішну кар'єру, висував до дітей дуже високі вимоги. Дитина чекала і не отримувала схвалення батька, а коли вона виросла, то почала домагатися схвалення начальника, переносячи на робочі відносини свої дитячі переживання і відчуваючи на роботі емоції, які недоречні в офісному житті. Без схвалення боса він не міг прийняти жодного рішення, постійно чекав вказівок і не міг діяти, спираючись лише на свій досвід і знання.

www.vedomosti.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад