Думки про роботу в іншій країні відвідують майже всіх офісних співробітників

Як і раніше, відсоток тих, хто коли-небудь розглядав для себе можливість переїзду, дуже високий - 93%. В кінці 2012 року цей відсоток був нижче, але лише на 2%. Такі дані були отримані під час опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Однак, не дивлячись на негаразди останнього часу, кількість тих, хто серйозно стурбований еміграцією, практично не змінилася і становить 44% опитаних респондентів (у листопаді 2012 року аналогічний показник становив 48%). Ще для половини офісних співробітників переїзд - тільки одна з можливостей розвитку кар'єри (при цьому кількість таких людей за більш ніж рік також залишилася практично без змін).
Завдяки інтернет-технологіям роботу за кордоном можна шукати і дистанційно. Наприклад, на сайті Міжнародного кадрового порталу HeadHunter сьогодні близько 300 тисяч вакансій для тих, хто хоче працювати як в близькому, так і в далекому закордоні. А ще близько 20 тисяч пропозицій роботи для тих, хто хоче працювати на іноземних роботодавців, не залишаючи Україну.
Найпопулярніші причини залишити Україну - економічні. Багато хто впевнений: в Україні занадто низькі зарплати і немає перспектив для розвитку. Також важко офісним працівникам побачити гарне майбутнє для себе і своєї сім'ї та реалізуватися в професійному плані.
Отримавши реальну пропозицію переїхати, категорично не згодні будуть тільки 3% опитаних. З принципових мотивів переїзд не схвалює 1% опитаних, ще 2% сказали, що є непереборні обставини, які не дозволяють розглядати таку можливість. Для решти ж респондентів відповідь на питання «їхати чи не їхати» залежатиме від того, наскільки пропозиція буде задовольняти їхні запити. Для когось це можливості для зростання, для когось принциповий переїзд тільки в іншу країну, а комусь важлива можливість переїхати всією сім'єю.
Серед тих, для кого головне - любов до нових вражень, найбільша кількість молоді, людей до 25 років (32%). Крім того, більше за інших зацікавлені в яскравому новому досвіді програмісти та маркетологи (26% і 27%), а ось топ-менеджерів і фахівців в агросекторі привабити новими враженнями буде складно (тільки 11% таких фахівців розглядають зазначену причину для переїзду).
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в лютому 2014 року. В опитуванні брали участь 11 406 респондентів з різних регіонів України.

www.nf.dp.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад