У 2014 році скорочень боїться кожен п'ятий

Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Підсумки 2013 року стали наочним підтвердженням песимістичних прогнозів 2012 року, які передбачали масштабні скорочення кадрів. І якщо в першому півріччі звільнення хоча й були, але не носили масового характеру, то до кінця року ситуація змінилася. 22% офісних працівників великих міст вказали на масштабні звільнення в компаніях. Ще 20% відзначили, що звільнення хоча й були, але компанії утримують і розвивають важливих, ключових співробітників. Розмір штату залишився незмінним за оцінками всього лише 38% «білих комірців», що свідчить про те, що 2013 рік навряд чи можна назвати стабільним. Але, як виявилося, позитивні кадрові зміни в деяких компаніях все ж таки були: 14% опитаних упевнені, що штат їх організації виріс.
Від масового скорочення кадрів сильніше за все постраждали працівники в сферах агробізнесу, виробництва, а також будівництва, нерухомості.
Щодо кадрової політики на 2014 рік слід відзначити, що близько половини офісних співробітників не чули про можливі скорочення. Тим не менше, кожен четвертий-п’ятий опитаний заявляє, що в компанії, в якій він працює, уже подейкують про майбутні звільнення. Ще 28% працівників заявили, що їм складно судити про кадрову політику компанії, оскільки вони просто не володіють такою інформацією.
У 2014 році, за оцінками самих працівників, скорочення очікуються переважно в сфері виробництва, агробізнесу, готельного й ресторанного бізнесу. А ось турбуватися явно не варто працівникам консалтингових агентств, маркетологам, рекламістам і програмістам.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2014 року. Загалом було опитано 2577 респондентів.

ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад