В IT-сфері планується створити майже 170 тис. робочих місць

Поки, в порівнянні з іншими країнами, в Україні проблема не катастрофічна. Проте, оскільки ІТ-ринок розвивається і розвивається досить динамічно, вже сьогодні необхідно подбати про те, що б підготувати кваліфіковані кадри.
Володимир Семиноженко поінформував про перспективи розвитку ІТ-сфери в світі і в Україні: "Очікуємо, що при збереженні існуючих темпів щорічного приросту обсягів надання послуг в 2015 році в сфері ІТ, і в першу чергу в індустрії програмного забезпечення, може бути створено 168,5 тис нових робочих місць, з них 106 тис в ІТ-експорті, 62,5 тис - на внутрішньому ринку".
Загалом у сфері інформаційних послуг будуть задіяні 350 тис фахівців. Проаналізувавши можливості навчальних закладів, можна очікувати, що щорічно кадри будуть поповнюватися 15,5 тис ІТ-фахівцями. Дефіцит у працівниках галузі в 2015 році досягне 100 тис фахівців в ІТ-експорті і майже 70 тис на внутрішньому ринку.
Швидке та значне зростання нових робочих місць в ІТ-галузі прогнозується в Києві, Харкові, Львові, Дніпропетровську, Одесі, Донецьку, Луганську та Криму, зазначив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації.

ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад