Українські роботодавці вирішили брати на роботу молодь 20-30 років без досвіду

"Є компанії (причому як вітчизняні, так і іноземні), які шукають молодих людей, які не зіпсованих трудовими відносинами. Тих, кого вони зможуть виростити під себе, - повідомив виконавчий директор Асоціації професіоналів з управління персоналом HRFORUM Андрій Ніколов.
Роботодавці організовують для своїх майбутніх співробітників навчальні курси та тренінги. "Це можуть бути запрошені викладачі або фахівці, які багато чого досягли у своїй галузі. Стажуються нові співробітники, а старим підвищують кваліфікацію. Наприклад, в IT-компаніях люди просто по колу ходять на такі курси, тому що їм потрібно постійно підвищувати свій рівень", - зазначила представник Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Уляна Ходорівська. Варто зазначити, що зараз посилюється співпраця між великими компаніями та вишами. "Представники великих фірм звуть студентів на стажування, а кращих забирають на роботу. Думаю, що ця тенденція може поширитися навіть на школи", - каже Ніколов. "В основному це стосується сфери IT та хімічної промисловості, а територіально - Києва, Донецька, Харкова та Львова", - додав заступник директора департаменту вищої освіти МОН Микола Фоменко.
Таким чином, в Україні зростає кількість молодих начальників. Компанії воліють віддавати керівні посади своїм, а не найманим працівникам. "Зростає кількість молодих керівників - до 30 років. І природно, що, якщо людина недовго попрацювала на лінійній позиції, добре себе зарекомендувала і стала керівником, потім вона навряд чи піде працювати в інше місце", - зауважила Уляна Ходорівська. Крім того, зараз на українському ринку праці все більше цінуються універсальні працівники, які окрім своєї спеціалізації, щонайменше добре орієнтуються в Інтернеті, знають англійську і мають хоча б початковий рівень графічних навичок.
За словами експертів, роботодавці в свою чергу, щоб утримати співробітників використовують нематеріальне мотивування. "Підвищувати зарплату - це само собою, але шукають і інші стимули. У хід йдуть гнучкий графік, скасування дрес-коду, гарний офіс, цікаві корпоративи, запрошення психотерапевтів", - говорить Ходорівська. При цьому, якщо раніше покращити життя своїх співробітників намагалися тільки у великих компаніях, то тепер це все частіше зустрічається і в середніх.

finance.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад