Мами з маленькими дітьми зможуть працювати дистанційно

Як повідомили в прес-службі міністерства, міністр соціальної політики України Наталія Королевська, презентуючи під час круглого столу на тему "Ініціативи у сфері гендерної політики: дистанційна робота як ефективний механізм підвищення рівня зайнятості" законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо дистанційної роботи", зазначила, що цей законопроект вводить не тільки можливість дистанційної роботи, але і створить стимули для роботодавців у вигляді зменшення єдиного соціального внеску (ЄСВ) щомісячно на розмір мінімального єдиного внеску, якщо вони будуть працевлаштовувати мам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, - до досягнення дитиною 3-річного віку.
Також, за словами Королевської, законопроект чітко визначає поняття "дистанційна робота" в українському законодавстві, чого раніше не було.
Міністр зазначила, що сьогодні в Україні 450 тис. жінок, які виховують дітей і працюють неповний робочий день. "Впровадження цього закону буде мати надзвичайно позитивний ефект для зайнятості серед молодих жінок. Це дозволить їм не втрачати кваліфікацію, професійні навички та ділові контакти під час догляду за дитиною. Крім того, така практика полегшить повноцінне повернення жінок на ринок праці після виходу з відпустки по догляду за дитиною", - зазначила міністр.
Королевська повідомила, що законопроект щодо дистанційної роботи є однією зі складових стимулюючого пакету у сфері зайнятості, розробку якого Мінсоцполітики планує завершити до кінця жовтня цього року.
Нагадаємо, 10 вересня Королевська виступила з низкою пропозицій, спрямованих на допомогу матерям з маленькими дітьми. Зокрема, було запропоновано законодавчо закріпити можливість дистанційної роботи для таких жінок, надавати їм ваучери на перенавчання, а також можливість за власним бажанням використовувати один рік з відпустки по догляду за дитиною в будь-який час до досягнення дитиною восьмирічного віку.

ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад