Відкриті тренінги та семінари в Миколаєві і Україні

Компанія: "Кортекс"

Місто: м.Київ, м.Одеса

Цільова аудиторія

Семінар для замовників та учасників

Програма

БЛОК 1. Функціонування електронних закупівель. Узгодження технічної та нормативної бази функціонування електронних закупівель. 

  • Державна політика у сфері закупівель. Система функціонування закупівель в Україні. Громадський контроль у сфері закупівель. Закон України «Про публічні закупівлі». Законодавство України про публічні закупівлі товарів, робіт і послуг: коментарі спеціалістів.
  • Пілотний проект з організації діяльності централізованої закупівельної організації (ЦЗО). Центральні органи виконавчої влади, для яких буде проводити закупівлі ЦЗО. Примірний перелік товарів і послуг для закупівель ЦЗО в інтересах замовників. Права, обов’язки, функції ЦЗО, у разі надання таких прав замовником щодо проведення закупівель. Відповідальність ЦЗО та замовників згідно із законами.
  • Запобігання корупції. Стаття 17 ЗУ «Про публічні закупівлі». Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, антикорупційна програма учасника, уповноважена особа з антикорупційної програми. Порядок дій замовників щодо виконання вимог ЗУ «Про запобігання корупції». Позиція Уповноваженого органу щодо виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції». Закон України «Про відкритість використання публічних коштів»: обов’язки для замовника, зміни в законодавстві, що вносяться цим Законом.
  • Планування закупівель. Порядок та основні умови планування закупівель. Ефективна організація закупівель протягом року. Особливості формування річного плану закупівель. Порядок визначення предмета закупівлі: Національний класифікатор України «Єдиний закупівельний словник» (CPV:2002, IDT) ДК 021:2007, особливості щодо закупівель робіт. Відшкодування, варіанти  проведення відповідних процедур закупівель. 
  • Вибір процедури закупівлі. Можливості ділення та об’єднання предмету закупівлі: порушення або правомірне рішення. Проведення закупівель наприкінці та на початку року. 
  • Загальні умови здійснення закупівель. Порядок оприлюднення інформації про закупівлю на веб-порталі уповноваженого органу: строки, витрати. Розміщення інформації англійською мовою. Рекомендації щодо роботи з  веб-порталом публічних закупівель щодо оприлюднення інформації. Строки проведення процедур закупівель. Рекомендації щодо роботи на акредитованих майданчиках.
  • Окремі етапи організації та проведення процедур закупівель. Вибір строку подання пропозицій конкурсних торгів. Окремі аспекти складання оголошення про заплановану закупівлю.
  • Договір про закупівлю. Строки в договорах. Можливість застосування попередньої оплати. Можливість внесення змін в умови договору. Пролонгація договору на наступний період. Недійсність договору про закупівлю. Штрафи в договорі. Виконання аналогічних договорів: дискримінація чи правомірна вимога. 
  • Здійснення закупівель за рамковими угодами. Порядок визначення генеральних замовників та їх взаємодія з замовниками за рамковими угодами. Особливості виконання рамкових угод. Перелік товарів і послуг, які можуть закуповуватися за рамковими угодами.
  • Здійснення закупівель філіями та іншими відокремленими підрозділами суб’єктів публічних закупівель. Останні роз’яснення Мінекономрозвитку щодо від 30.09.2016р.
  • Тендерний комітет чи комітет з конкурсних торгів: проблемні питання та організація діяльності. Хто приймає рішення та їх легітимність. Хто входить до складу. Проблемні питання. Законодавчі колізії та шляхи їх вирішення. Корупційні ризики та складові.
  • DoZorro - моніторинговий портал публічних закупівель. 

БЛОК 2. Електронні закупівлі. PROZORRO – законодавчі та  технічні аспекти роботи.  Майстер-клас реального проведення закупівель в режимі on-line. 

  • Проведення електронних закупівель з використанням системи PROZORRO в режимі он-лайн для учасників і замовників. Регламент роботи системи електронних закупівель Prozorro. Презентація існуючих електронних майданчиків.  Реєстрація: тестовий режим та режим реальних закупівель, мультидоступ. Інструменти особистого кабінету замовника. Створення закупівлі: завантаження документів, запитання учасників і відповіді на них, редагування та скасування. Редукціон. Кваліфікація кандидатів акцепт/ відхилення). Анулювання переможця. Публікація договору. Моніторинг і статистика. Розгляд прикладів завершених закупівель.
  • Відкриті бази та реєстри при проведенні процедур закупівель та їх використання. Інформація про платника податків. Можливість отримання інформації про відсутність банкрутства юридичної особи та фізичної особи-підприємця через Інтернет.
  • Встановлення, виконання та перевірка окремих вимог тендерної документації (кваліфікаційної документації, запиту цінових пропозицій). Виписка/Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в електронному вигляді. Інформація з ЄДРПОУ.

БЛОК 3. Тендерна документація. 

  • Примірна тендерна документація та особливості її розроблення. 
  • Варіанти методик оцінки. Ціна чи ціна з урахуванням інших показників.
  • Кваліфікаційні критерії відбору учасників. 

БЛОК 4. Процедури закупівель: практика та особливості проведення. 

  • Відкриті торги. Порядок організації та проведення відкритих торгів.
  • Порядок та перебіг термінів проведення відкритих торгів (українських та європейських). Останні роз’яснення Мінекономрозвитку.
  • Тендерне забезпечення. Оптимальний вибір способу і розміру забезпечень.
  • Окремі етапи організації та проведення процедур закупівель.
  • Особливості здійснення вивчення та оцінка тендерних пропозицій та кваліфікаційних вимог учасників.
  • Відміна замовником торгів чи визнання їх такими, що не відбулися. Повідомлення про намір укласти договір.
  • Процедура конкурентного діалогу. Організація та проведення процедури конкурентного діалогу.
  • Переговорна процедура. Порядок та умови застосування переговорної процедури закупівлі. Підстави для застосування, порядок проведення. Обґрунтування підстави для застосування процедури закупівлі. Наслідки проведення переговорної процедури закупівлі для замовника. Закупівля енергоносіїв, водо-, теплопостачання, водовідведення тощо. Нове при здійсненні закупівлі природного газу.
  • Допорогові закупівлі. Особливості проведення допорогових закупівель. Чи є обов’язковим їх проведення. В яких випадках є сенс їх проводити. Чи мають повноваження державні адміністрації щодо надання рекомендацій стосовно допорогових закупівель. Як захистити інтереси підприємства (установи).  Алгоритм обґрунтування відмови від «адмінрекомендацій».

БЛОК 5. Публічні закупівлі та контроль. Порядок оскарження процедур закупівлі. Контроль за здійсненням закупівель та основні аспекти перевірок. Функції та повноваження Державної аудиторської служби. Відповідальність у сфері закупівель та розміри адмінштрафів за порушення законодавства. Ризики учасників та замовників. Можливості їх мінімізації.

Вартість участі: 1800 грн.

Дата проведення: захід тривав з 18.07.2019 до 23.07.2019

Контактні данні: Артем, телефон: (044) 451-88-12, (050) 312-34-73

За матеріалами hitjob.com.ua

Додати відгук (0)

Ринок працевлаштування в Миколаєві та області: кількість вакансій (вільних робочих місць) та резюме претендентів (працівників, що шукають роботу) по регіонам Миколаєва

Регіон Вакансії Резюме
Mykolaiv Резюме і вакансії, робота в Миколаєві
вакансии и резюме
 
5481 4581
Arbuzynka Резюме і вакансії, робота в Арбузинці
вакансии и резюме
 
38 2
Bashtanka Резюме і вакансії, робота в Баштанці
вакансии и резюме
 
42 1
Berezanka Резюме і вакансії, робота в Березанці
вакансии и резюме
 
40 0
Bereznehuvate Резюме і вакансії, робота в Березнегуватому
вакансии и резюме
 
35 1
Bratske Резюме і вакансії, робота в Братському
вакансии и резюме
 
38 1
Veselynove Резюме і вакансії, робота в Веселиновому
вакансии и резюме
 
35 2
Voskresenske Резюме і вакансії, робота в Воскресенському
вакансии и резюме
 
34 1
Voznesensk Резюме і вакансії, робота в Вознесенську
вакансии и резюме
 
92 13
Vradiivka Резюме і вакансії, робота в Врадіївці
вакансии и резюме
 
33 4
Domanivka Резюме і вакансії, робота в Доманівці
вакансии и резюме
 
36 0
Yelanets Резюме і вакансії, робота у Єланці
вакансии и резюме
 
35 0
Kazanka Резюме і вакансії, робота в Казанці
вакансии и резюме
 
34 2
Kryve_Ozero Резюме і вакансії, робота в Кривому Озері
вакансии и резюме
 
36 4
Novyi_Buh Резюме і вакансії, робота в Новому Бузі
вакансии и резюме
 
48 2
Nova_Odesa Резюме і вакансії, робота в Новій Одесі
вакансии и резюме
 
43 6
Ochakiv Резюме і вакансії, робота в Очакові
вакансии и резюме
 
74 37
Pervomaisk Резюме і вакансії, робота в Первомайську
вакансии и резюме
 
41 5
Snihurivka Резюме і вакансії, робота в Снігурівці
вакансии и резюме
 
81 18
Yuzhnoukrainsk Резюме і вакансії, робота в Южноукраїнську
вакансии и резюме
 
38 1