Шмигаль розповів, за якою формулою будуть вводити накопичувальну пенсійну систему

Шмигаль розповів, за якою формулою будуть вводити накопичувальну пенсійну систему

Про це він сказав під час Київського міжнародного економічного форуму.

"Ми будемо запроваджувати накопичувальну пенсійну систему за формулою 1+1, тобто з ПДФО буде забиратися одна частинка, з ЄСВ друга частинка без навантаження на бізнес, без навантаження на людей, щоб створити довіру", - пояснив голова уряду.

За його словами, за 30 років Україна "не спромоглася запровадити накопичувальний рівень пенсійної системи". 

Читайте також: Пенсії на які ми (не) заслуговуємо: чи світить міленіалам старість в достатку

Нагадуємо:

За оцінками Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, економічний ефект від запровадження накопичувальної пенсії - 477 млрд грн до 2030 року.

Світовий банк підтримує запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні з 2023 року, а також висловив підтримку уніфікації гарантій для непрацездатних осіб.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що зараз тривають дискусії щодо того, як здійснювати запуск накопичувального рівня пенсійної системи, за його словами, у держави є кілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах.

Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив свої слова про те, що людям віком від 40 років не варто розраховувати на державні пенсії: через старіння населення один працівник утримуватиме декілька пенсіонерів, відтак існує потреба у накопичувальній системі.

Комітет з питань соцполітики відхилив законопроєкт 2683-3 щодо впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи, це може відтермінувати реформу на рік.

Економічна правда

https://www.epravda.com.ua/news/2021/10/7/678522/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад